Opettajat

 

Hannu

Olen Hannu Holma, Sibelius-Akatemiasta valmistunut Musiikin maisteri ja olen opettanut Pakilan musiikkiopistossa klassista laulua vuodesta 1991.

Yksinlauluopetuksen lisäksi ohjaan lauluyhtyeitä sekä Pakilan ja Käpylän musiikkiopistojen lauluoppilaista koostuvia yhtyeitä ja kuoroa. Vaikka opetukseni pääpaino on klassisessa laulussa, laulatan toki muitakin laulun lajeja. Pyrin ottamaan huomioon opetuksessani oppilaiden yksilöllisyyden ja musiikilliset mieltymykset.

Opetustyöni ohella toimin myös esiintyvänä taiteilijana sekä kuorojen ja lauluyhtyeiden kouluttajana eri puolilla Suomea. Pidän esiintymistä ja erilaisissa ympäristöissä opettamista leipätyötäni rikastuttavana toimintana.

Yksinlaulutuntien lisäksi opetan Laulun kuntokoulussa, Pakilan musiikkiopistossa toimivassa pienryhmässä jossa yhdessä, yksin ja yhtyeenä perehdytään laulamisen saloihin ja iloihin. Tarkoitus on rohkaista ihmisiä käyttämään ääntään ja hallitsemaan sitä, sekä kaatamaan turhia äänellisiä raja-aitoja. Laulun kuntokoulu toimi ajoittain myös johtamani kuoron mukana.

Hannsemble on parin vuoden ajan toiminut miesyhtye joka koostuu nykyisistä ja entisistä oppilaistani. Yhtyettä voi tilata juhlistamaan tärkeitä tapahtumia.

Mens sana in corpore sano. Jotta laulukuntoni ja ajatukseni opetustyössä pysyisivät kirkkaina, pyrin virkistäytymään reippaan liikunnan, luonnossa olemisen ja valokuvauksen parissa. Uskon vahvasti elinikäiseen oppimiseen ja sen vuoksi toivon voivani liikuttaa lajitovereita musiikin ja ulkoilun parissa vielä pitkään.