Opettajat

 

Kaisu

Kaisu Tanskanen

Kaisu Tanskanen on lappeenrantalaislähtöinen klarinetisti, kamarimuusikko ja soitonopettaja. Pakilan musiikkiopistossa Kaisu opettaa klarinetinsoittoa.

Kaisu on valmistunut klarinetinsoiton opettajaksi (musiikkipedagogi, AMK) vuonna 2019 Savonia ammattikorkeakoulusta Kuopiosta. Musiikkipedagogiopinnot veivät Kuopiosta myös Odenseen, jossa Kaisu opiskeli lukukauden verran Tanskan kansallisessa musiikkiakatemiassa (Danish National Academy of Music). Musiikin jatko-opintoja Kaisu on suorittanut Tallinnassa, josta Kaisu on valmistunut taiteiden maisteriksi sekä solistisesta klarinetinsoitosta (Estonian Academy of Music and Theatre, 2021) että kamarimusiikista (2022). Taiteellisia opintojaan Kaisu on täydentänyt lukuisilla kansainvälisillä mestarikursseilla, joihin hän on osallistunut sekä solistina että kamarimuusikkona. Esittävän säveltaiteen lisäksi Kaisu on kiinnostunut musiikin monista vaikutuksista ihmiseen ja yhteiskuntaan, ja tällä hetkellä hän suorittaa musiikkitieteiden maiteriopintoja Jyväskylän yliopistossa.

Klarinetti on ketterä ja monipuolinen soitin, jolla voi soittaa sekä klassista että kevyttä musiikkia. Kaisun mielestä klarinetinsoitto on hauskinta yhdessä soittaen, ja yhteissoitto onkin tärkeä osa Kaisu soittotunteja.