Musiikin varhaiskasvatus

 

TERVETULOA MUSIIKKILEIKKIKOULUUN!

muskariVarhaiskasvatus pyrkii herättämään lapsen kiinnostuksen ja rakkauden musiikkiin. Se tutustuttaa lapsen musiikin elementteihin (= rytmeihin, sointiväreihin, melodioihin), omaan äänenkäyttöön ja musiikin muotoihin antaen myönteisiä kokemuksia musiikista omana ilmaisukeinona. Keskeiset työtavat ovat laulaminen ja loruilu, soittaminen, liikunta ja kuuntelu. Muskaritunneilla opitaan myös toimimaan ryhmässä.

Ajankohtaista

Musiikkiryhmiin ilmoittaudutaan viereisestä linkistä. Ryhmien toteutumisen minimimäärä on 5–6 oppilasta. Vapaille paikoille ryhmiin voi ilmoittautua periaatteessa läpi vuoden ja se on mahdollista myös kesän aikana, mutta ryhmien kokoonpanot ja paikat vahvistetaan kesäloman jälkeen ennen syyslukukauden alkua. Katso ryhmät ja kellonajat viereisestä linkistä.

Huom! Kevätlukukaudella ryhmissä olevien tulee ilmoittaa lopettamisesta, jos eivät ilmoittaudu uuteen ryhmään. Syksyn laskut lähtevät kaikille oppilasrekisterissä silloin oleville.

Musiikin varhaiskasvatuksen ryhmät

Perinteistä musiikkileikkiä laulaen, liikkuen, loruillen ja muskarisoittimia käyttäen. Ryhmät ikäkausittain 0-2v vanhemman kanssa ja 3-5-vuotiaille.
Sisarusryhmään voivat tulla eri ikäiset sisarukset vanhemman kanssa. 30-45min / vko ikäkaudesta riippuen.
-110-190€ / lukukausi
Soittimeen ja soiton alkeisiin tutustumista ryhmässä, leikin keinoin, valmentavalla otteella.
Ryhmät: pianomuskari, kantelemuskari, huilumuskari, puhallinmuskari (nokkahuilu ja huilu), viulumuskari. 45min / vko
Ks. myös kitaristeille suzuki-valmennus
- 160€ / lukukausi
Kuvismuskari 5–6v ja musakuvis 7–8vuotiaille. Poikkitateellisen toiminnan ryhmä kuvataideopettajan ja musiikin opettajan yhteistyönä. 90min/ vko
Ryhmämuotoista alkeisopetusta valitussa soittimessa / musiikin lajissa.
Valittavana kosketinvalmennus (cembalo-urut-piano) eskari-ikäisille tai bändivalmennus (bändisoittimet) naperobändi 5–6v ja jatkoryhmä isommille. 30–45min / vko
- 160-240€ / lukukausi
Ryhmissä vanhempi lapsen mukana ja omaa soitinta ei välttämättä tarvita, vaan kitaroita voi lainata. Suzukivalmennuksessa lauletaan, leikitään, soitetaan korvakuulolta.
Opetuspäivä: torstai
Opettaja: Anne Jusslin
- 240€ / lukukausi