Soitinesittely

 

Rytmimusiikin suuntautumisvaihtoehdon soitinesittely

sahkokitaraSähkökitara

Aloitusikä
7-13 vuotta

Opetus
Oma tunti 45 min. kerran viikossa.

Soitinhankinta
Nuorimmat soittajat tarvitsevat aluksi 3/4 -kokoisen sähkökitaran. Yleensä tämä on kooltaan sopiva kymmeneen ikävuoteen asti. Sen jälkeen täysikokoisen kitaran hankinta tulee ajankohtaiseksi. Soitin kannattaa ostaa käytettynä, jolloin sijoittamalla 400- 500 euroa saa todella laadukkaan instrumentin. Pakilassa kielisoitinten opettajat pop/jazz osatolla auttavat mielellään soittimen hankinnassa, sekä myöhemmin huolloissa. Musiikkiteknologian tunneilla oppilaat saavat myös opetusta aiheesta.

Wikipedia: Sähkökitara

bassoSähköbasso

Aloitusikä
7-9 vuotta

Opetus
Oma tunti 45 min. kerran viikossa. Perussoittotekniikan harjoittelua, nuotinluvun perusteita, sointumerkeistä soittoa, korvakuulolta soittoa ,riffejä ja kappaleita opettajan ja oppilaan valinnan mukaan.

Soitinhankinta
Nuorille soittajille aluksi pikkubasso/lyhytskaalainen basso. Opettaja neuvoo mielellään soittimen valinnassa ja hankinnassa. Bassojen hinnat alkaen n.200€<.

Wikipedia: Sähköbasso

rummutRummut

Aloitusikä
Noin 7 vuotta, riippuen lapsen fyysisestä koosta.

Opetus
Oma tunti 30 tai 45 min viikossa.

Soitinhankinta
Ihan alussa omat rummut eivät ole välttämättömät, vaan perusharjoituksia voi harjoitella ilman soitintakin. Omat kapulat (esim. kokoa 5A) kannattaa kuitenkin hankkia. Rummut ovat soittimena sellaiset, että ne eivät hyvin pidettynä mene huonommaksi. Hyvät käytetyt saattaa olla siis parempi ostos kuin uudet, kannattaa kuitenkin ostaa riittävän hyvät. Symbaalit voivat maksaa helposti enemmän kuin itse rummut. Akustiset rummut ovat eri soitinkokoelma kuin sähkörummut, mutta molemmilla voi soittaa.

Wikipedia: Rummut

Laulu

Laulunopetus on yksilöopetusta vasta-alkajista jo laulua harrastaneille tai opiskelleille. Opetusta annetaan pääaineessa 45 ja sivuaineessa 30 minuuttia kerran viikossa.

Opetuksessa perehdytään laulun perusasioihin hengitys- ja laulutekniikasta artikulointiin ja fraseeraukseen, joiden avulla pyritään syventämään sekä äänenkäytön että lyriikan ilmaisua ja tulkintaa eri rytmimusiikin tyylilajeissa.
Suositeltava aloitusikä on 12 vuotta ja yläikärajaa ei ole.

Wikipedia: Laulu