Avoin opetus

 

Avoin opetus Pakilan musiikkiopistossa

Avoimeen opetukseen tullaan ilman pääsykoetta, ilmoittautumalla. Ilmoittautuminen uusille ja jatkaville oppilaille alkaa jälleen 19.8.2019.

Avoimen osaston opetus ei ole laajan oppimäärän opetussuunnitelmaan sidottua, vaan yksityisopetusta, jossa oppilas ja opettaja keskenään suunnittelevat opiskelun luonteen ja sisällön. Halutessaan oppilas voi soittotuntien lisäksi osallistua musiikin perusteiden opetukseen (mikäli ryhmissä on tilaa). Avoimen osaston oppilaat voivat tehdä perus- ja opistotason tasosuorituksia erillistä maksua vastaan.

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, mikäli tilaa on. Oppituntien määrä ja pituus on valittavissa alla olevan taulukon mukaan. Oppilas maksaa kaikki opetuskustannukset itse, sisaralennukset eivät koske avointa opiskelua. Opetuspaketin maksu tulee suorittaa eräpäivään mennessä, muutoin opetus keskeytetään. Uutta opetuspakettia edellisen jatkoksi ei aloiteta ennen kuin se on tilattu. Jokainen paketti tilataan erikseen. Avoimen opetuksen opetus alkaa syksyllä noin kaksi viikkoa musiikkiopiston lukukauden alkamisen jälkeen. Tuntipaketti tulee käyttää vähintään yhden lukuvuoden aikana.

Tunti on peruutettava vuorokautta ennen tunnin alkamisajankohtaa, muutoin tunti katsotaan pidetyksi!

SÄESTÄ VIULULLA -lyhytkurssi 9. & 23.11. klo 10-14.30
”Kurssista voin rehellisesti sanoa että todella hyvin sopi kaikentasoisille, kaikille löytyi juuri sopivasti haastetta. Sen lisäksi oli leppoisa ja todella rento ilmapiiri, ja ope otti kaikki osalliset hyvin huomioon. Käytiin hyvin monipuolisesti erilaisia tapoja säestää ja kannustettiin rohkeasti itse kokeilemaan ja etsimään oma tyylinsä.”

Opettaja: Suvi Oskala
Aikataulu: la 9.11. & la 23.11. klo 10-14.30 (45min ruokatauolla)
Kurssin pituus: 10 x 45min
Kurssin hinta: viidellä osallistujalla 85 € per opiskelija, kurssin tarkka hinta määrittyy opiskelijamäärän mukaan
Minimiopiskelijamäärä: neljä
Viimeinen ilmottautumispäivä: 25.10.


Säestä viululla -kurssilla tarkastellaan viulun mahdollisuuksia säestyssoittimena. Kurssilla tutustutaan viululla säestämisen perusteisiin kansanmusiikkisävelmien avulla ja käydään läpi mm. borduunasäestystä sekä perussointujen soittamista viululla. Kurssin tarkka sisältö määrittyy mukanaolevien soittajien mukaan.

Kurssille voivat osallistua kaikentasoiset viulistit eikä osallistuminen edellytä aiempaa kansanmusiikin tuntemusta.

Viulisti-laulaja Suvi Oskala on opettanut kansanmusiikkia erilaisissa yhteyksissä jo vuodesta 2004. Pakilan musiikkiopistossa hän on toiminut tuntiopettajana vuodesta 2011. Oskala käyttää molempia pääinstrumenttejaan luovasti ja on perehtynyt erityisesti viulun säestysmahdollisuuksien käyttöön koko muusikonuransa ajan.

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen 25.10. mennessä: soskala at gmail . com

Lukukausimaksut

Avoin opetus

5 X 30 min soitonopetus150 €
5 X 45 min soitonopetus225 €
10 X 30 min soitonopetus300 €
10 X 45 min soitonopetus450 €
15 X 30 min soitonopetus450 €
15 X 45 min soitonopetus675 €
2 X 45 min säestystunti90 €
Perustason tasosuoritus100 €
Perintäkulut5 euroa + viivästyskorot