Musiikkiopiston väki on kesälomalla ja hallinto tavoitettavissa jälleen 1.8.2024 alkaen.
Syyslukukauden opetus käynnistyy torstaina 15.8. ja sitä ennen opettajat ottavat yhteyttä tuntien sopimiseksi.
Hyvää kesää kaikille!

Oppilaaksi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2024-2025 on auki 1.-30.4.2024.
Ilmoittautuminen varhaiskasvatuksen soitin- ja musiikkileikkiryhmiin jatkuu edelleen ja on auki läpi kesän 8.8. saakka. https://pakilanmusiikkiopisto.org/lomakkeet/muskarihaku/
Tervetuloa mukaan musiikkiin!

Maksuttomassa työpajassa tutustutaan kuvataiteen ja musiikin yhteisiin mahdollisuuksiin.

Lue lisää Työpaja2024

soivakevat24

Valinnaiset-kurssit-MuHa

Oppilaspaikkoja kevätlukukaudelle 2024 (esim. kansanmusiikissa, viulussa, saksofonissa) voi kysellä suoraan rehtorilta 050-4717 931 / anni.holma@pakilanmusiikkiopisto.org

Pakilan musiikkiopisto myöntää hakemuksiin perustuen vuosittain 1-3 vapaaoppilaspaikkaa / alennettua lukukausimaksua. Hakukaavakkeen voi ladata tästä. Syyslukukauden vapaapaikka-anomukset pyydetään toimittamaan 22.9.2023 mennessä rehtori Anni Holmalle anni.holma@pakilanmusiikkiopisto.org. Musiikkiopiston hallitus päättää vapaapaikoista kokouksessaan 26.9.2022.

Muskariryhmissä vapaita paikkoja – vielä ehtii ilmoittautua mukaan syyslukukauden ryhmiin!
Myös soitinopintoihin löytyy muutamia peruutuspaikkoja, kannattaa kysellä suoraan rehtorilta 050-4717931 / anni.holma@pakilanmusiikkiopisto.org

Klassisen musiikin MuHa-ryhmät Klassinen_muha_2023-24
Kansanmusiikin MuHa-ryhmät Kansanmusiikki MuHa
Rytmimusiikin MuHa-ryhmät Rytmimusiikki MuHa 2023–2024
Valinneiset MuHa-ryhmät Valinnaiset kurssit MuHa

Sähköinen ilmoittautuminen musiikkiryhmiin on avoinna läpi kesän, mutta paikat vahvistetaan elokuun alussa. Myös peruutuspaikkoja yksilöopetukseen kannattaa vielä elokuussa kysellä.

Syyslukukauden opetus käynnistyy viikolla 33.

Rentouttavaa kesälomaa kaikille!

Kaikkiin musiikkiryhmiimme voi ilmoittautua toukokuun alusta lähtien.

P.S. Katso myös Metsolan koulun musaryhmät:

MUSIIKKIRYHMÄT KOULULLA

Hakulomakkeet löytyvät alapalkin lomakkeet-osiosta.

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen on huhtikuu. Nyt oppilaina olevien tulee ilmoittaa huhtikuun aikana opintojen jatkamisesta / lopettamisesta.
Kaikkiin toimintoihin löytyy lomakkeet täältä

Tässä kevätlukukauden 2023 ohjelma Soiva kevät 2023

Ensi viikolla 17. – 21.10. kerätään voimia lomaillen. Virkistävää syyslomaa kaikille!

Tervetuloa musiikkiopiston järjestämiin maksuttomiin konsertteihin ja tapahtumiin! Syksyn tarjonta aukeaa linkistä Syksy soi 2022

Pakilan musiikkiopisto myöntää hakemuksiin perustuen vuosittain 1-3 vapaaoppilaspaikkaa / alennettua lukukausimaksua. Hakukaavakkeen voi ladata tästä. Syyslukukauden vapaapaikka-anomukset pyydetään toimittamaan 26.9.2021 mennessä rehtori Anni Holmalle anni.holma@pakilanmusiikkiopisto.org. Musiikkiopiston hallitus päättää vapaapaikoista kokouksessaan 29.9.2022.

Soittotunneille polkupyörällä tulevien tulee jättää pyoränsä pihalla oleviin telineisiin tai siististi niiden välittömään läheisyyteen. Reittejä ja toimintatilaa lastauslaiturien läheisyydessä ei saa tukkia!

Musiikin hahmotusaineiden ryhmät, klassinen musiikki, MuHa2022-23-klassinen
Musiikin hahmotusaineiden ryhmät, kansanmusiikki, MuHa2022–23 kamu
Musiikin hahmotusaineiden ryhmät, rytmimusiikki, MuHa2022–23 rytmimusa

Musiikin hahmotusaineiden ryhmät, valinnaiset kurssit, MuHa2022–23 valinnaiset kurssit

Lukuvuoden opetus sekä uusien oppilaiden valinnat ovat kevään 2022 osalta päättyneet ja hakijoille on tiedotettu oppilaspaikoista. Ilmoittautuminen vapaille paikoille muskariryhmiin on auki koko kesän, mutta 20.6.–31.7. välisenä aikana myös hallinto lomailee eikä vastaa viesteihin. Syyslukukauden opetus käynnistyy 15.8. ja sitä ennen opettajat ottavat oppilaisiin yhteyttä soittotuntien sopimiseksi.

Kiitokset kuluneesta lukuvuodesta! Kauniin kesän ja leppoisan loman toivotukset kaikille!

Ilmoittautuminen varhaiskasvatuksen musiikkileikkiryhmiin sekä soitinmuskareihin ja valmennusryhmiin on mahdollista läpi kesän, joten tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan.

Meneillään olevalla lakolla ei ole vaikutusta Pakilan musiikkiopiston toimintaan, vaan tunnit toteutuvat normaalisti.

Musiikkiopiston opetus on pääsiäistauolla pe 15.4. – ma 18.4.

Loman jälkeisellä viikolla oppilaat saavat opiston 40v- juhlinnan merkeissä tuoda kaverin mukaan soittotunnille tutustumaan opistoon ja musiikkiharrastukseen.

Kevättä ilmassa!

On se hetki lukuvuodesta, jolloin ensi syksyn oppilaspaikka musiikkiopistossa on joko vahvistettava tai ilmoitettava lopettamisesta / oppilaspaikan vapauttamisesta uudelle opiskelijalle. Siis: hoida samantien jatko- tai lopetusilmoitus tästä linkistä tai tee se kuitenkin viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen perusopintojen oppilasvalintoihin sekä varhaiskasvatuksen musiikkileikki-, valmennus-, karuselli- ja soitinryhmiin käynnistyy huhtikuuhun siirryttäessä.
Muskariryhmiin ilmoittautuminen on mahdollista myös kesän aikana, mutta kesä-heinäkuun aikana varatut paikat vahvistetaan vasta elokuussa ennen opetuksen alkua. Syyslukukauden opetus käynnistyy maanantaina 15.8.2022

Ohessa koko kevään konserttitapahtumat yhdellä vilkaisulla
Pakilan juhlajuliste

Tässä myös juliste Soivasta musiikkipolusta la 23.4.2022 klo 11-13
Soiva musiikkipolku

Maaliskuuhun siirtymisen myötä poistuvat rajoitukset niin, että voimme toivottaa yleisön tervetulleeksi oppilaskonsertteihin ja sallia myös vanhempien tulla opiston tiloihin saattamaan oppilaita soittotunneille. Tulethan kuitenkin vain terveenä ja maskin käyttökin on toistaiseksi vielä toivottavaa.

Kauden ensimmäinen oppilaskonsertti on tänään 1.3. klo 19 pikkusalissa ja siellä kuullaan pianistien tasosoittoja.

Musiikkiopiston opetus jatkuu lukujärjestysten mukaisesti 10.1. alkaen toistaiseksi lähiopetuksena, ellei opettajan kanssa toisin sovita. Jokaisen tulee omalta osaltaan osallistua yhteisen terveysturvallisuuden ylläpitoon:

-opistolle ei tulla sairaana tai oireisena
-opiston tiloihin tulevat vain opettajat ja henkilökunta
-käsiä pestään usein ja huolellisesti
-maskeja käyttävät muskarilaisia lukuunottamatta kaikki
-ylläpidetään etäisyyttä toisiin
-huolehditaan hyvästä ilmanvaihdosta
-hyödynnetään pleksejä / sermejä,
-huolehditaan yhteiskäytössä olevien soittimien desinfioinnista.

Koska koronatilanne alueellamme on vakava, perustelluista syistä myös etäopetusta tullaan tarvitsemaan, mutta siitä on ajoissa erikseen sovittava opettajan kanssa.
Selvitämme tilanteita yhdessä ja pyrimme löytämään mahdollisuuksien mukaan kaikkia palvelevia ratkaisuja ilman, että kukaan kuormittuu kohtuuttomasti. Päätavoitteemme on turvata opettajien ja oppilaiden terveysturvallisuus sekä samalla pyrkiä kuitenkin takaamaan toiminnan jatkuvuus.

Kärsivällisyyttä ja paremman tulevaisuuden toivoa uuteen vuoteen!

Musiikkiopiston syyslukukausi on saatu päätökseen ja kuluneesta kaudesta kiittäen toivotamme kaikille rauhaisaa joululomaa!
Kevätlukukauden opetus käynnistyy maanantaina 10.1.2022 lukujärjestyksen mukaisesti.

Muskareihin on jonkin verran vapaita paikkoja (ks. ryhmät täältä), joille voi sähköisesti ilmoittautua vaikka loman aikana tästä. Paikat vahvistetaan lukukauden alkaessa.

Pahentuneen koronatilanteen vuoksi edellytämme yli 12 -vuotiailta maskin käyttöä opiston tiloissa.

su 21.11. klo 11 messu, Hyvän Paimenen kirkko (Juha Hurskainen, cembalo)
su 21.11. klo 14-16 avoimet ovet Kuvataidekoululla ja musiikkiopistolla, taidenäyttelyn avaus(A-LR, AH, HH)
ma 22.11. klo 17.30 ja 18.15 Viululla ja pianolla -konsertit, Kaarina-sali (Satu ja Kaisa)
ma 22.11. klo 19-22 Henkilökunnan pikkujouluillallinen, Annan Kartano, Tuomarinkylä
ti 23.11. klo 19 Oppilaskonsertti, Sali, Helka
ke 24.11. klo 13.30 Konsertti Madetojan palvelutalossa / Anna-Leena oppilaineen
ke 24.11. klo 18 Sprawa, Sininen sali
ke 24.11. klo 19 rytmimusiikin ilta, Sininen sali
to 25.11. klo 17.30 alkaen JunnuBB, BbBB ja yhteisjamit Sininen sali
to 25.11. klo 17.30 Pieni kitarakonsertti Kaarina-sali
to 25.11. klo 19 Suuri kitarakonsertti Kaarina-sali
pe 26.11.klo 9.30, 10.15, 11.00 Pieni Tonttu -lastenkonsertit päiväkotilaisille (Pk Pakila, Haltia, Miilu, Havukka)/ Kaisa, Satu, Anni
pe 26.11. klo 18 Sininen sali, Suuri Puhallus / puhaltajien yhteiskonsertti
la 27.11. Kamupäivä opistolla

Koska Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräämät yleisötilaisuuksia koskevat kokoontumisrajoitukset poistuivat 30.9.2021, avautuu myös musiikkiopiston konsertteihin mahdollisuus ottaa yleisöä. Suhteutamme yleisömäärät tilojen kokoon niin, että kohtuulliset etäisyydet on edelleen kuitenkin mahdollista säilyttää.

Vanhemmat saavat 1.10. alkaen tarvittaessa saattaa oppilaat tunneille ja tulla opiston tiloihin. Suosittelemme tiloissamme kuitenkin edelleen maskien käyttöä sekä huolellista käsihygieniaa ja oireisena kotiin jäämistä.

Pakilan musiikin enseblet esittää keskiviikkona 8.9.2021 William Suvanteen säveltämän ja sovittaman ”2020” -sarjan Pakilan musiikkiopiston Sinisessä salissa. Konsertti on samalla PMO:n uuden konserttisalin avauskonsertti.

2020-sarja koostuu 12 eri osasta sävellettynä kolmelle eri kokoonpanolle. Kokonaisuudessa on sekoitettu eri musiikkigenrejä hyvinkin paljon, ja kuultavissa onkin kaikkea klassisen ja hevin väliltä. Produktiossa on painotettu myös improvisoinnin osuutta joten kantaesitys on ainutlaautionen kuuntelukokemus.

Koronarajoitukset ovat poistuneet, joten saliin voi tulla niin monta ihmistä kuin tilaan mahtuu. Konsertti myös striimataan alla olevan linkin kautta. Katsojien tulee varmistaa, että omat mikrofonit että kamerat ovat suljettuina.

Sarjan nuotit ja äänitteet löytyvät täältä

Pakilan musiikkiopisto myöntää hakemuksiin perustuen vuosittain 1-3 vapaaoppilaspaikkaa / alennettua lukukausimaksua. Hakukaavakkeen voi ladata tästä . Syyslukukauden vapaapaikka-anomukset pyydetään toimittamaan 30.9.2021 mennessä rehtori Anni Holmalle anni.holma@pakilanmusiikkiopisto.org. Musiikkiopiston hallitus päättää vapaapaikoista kokouksessaan 5.10.2021.

Musiikkiopiston kiinteistön piha-alueella kesän aikana tehdyn muutostyön seurauksena autopaikkojen määrä pihassa on oleellisesti vähentynyt ja opistolle autoilla saapuvia kehotetaan hyödyntämään pihan sijasta lähikatujen varsia. Kiinteistössä olevien firmojen lastausalueiden tukkeeksi ei saa hetkellisestikään jättää autoa!

Pihamuutosten tavoite on ollut mahdollistaa oppilaiden turvallinen kulku opiston sisäänkäynnille ja tästä syystä rakennuksen läheisyyteen ei enää voi parkkeerata, vaan se on rajattu keltaisin sulkuviivoin. Kiinteistöyhtiö edellyttää autoilijoilta tarkkuutta ja huomaavaisuutta, jotta kaikkien toimijoiden työ sujuu esteittä ja turvallisesti.

Musiikin hahmotusaineiden ryhmät, klassinen musiikki, MuHa2021-22-klassinen
Musiikin hahmotusaineiden ryhmät, kansanmusiikki, MuHa2021-22-kamu
Musiikin hahmotusaineiden ryhmät, rytmimusiikki, MuHa2021–22 rytmimusa

VALINNAiSET KURSSIT/MuHa

Syyslukukausi 2021
1. Musiikkiteknologian perusteet, to klo 17.45–18.30 Musiikkistudiossa, opettaja Santtu Lehtiniemi
2. Musiikkiteknologian jatkokurssi, to klo 18.30–19.15 Musiikkistudiossa, opettaja Santtu Lehtiniemi
3. Sävellyskurssi, ke klo 17:00–20:30, opettaja Tuomas Kettunen. Käytettävissä oleva aika jaetaan henkilökohtaisiksi, noin 20 minuutin tapaamisiksi, joiden aikataulu sovitaan erikseen kurssien alkaessa.
4. Sävellyksen jatkokurssi, ke klo 17:00-20:30, opettaja Tuomas Kettunen. Käytettävissä oleva aika jaetaan henkilökohtaisiksi, noin 20 minuutin tapaamisiksi, joiden aikataulu sovitaan erikseen kurssien alkaessa.
5. Yleinen musiikkitieto – rytmimusiikki, ma klo 20–21 lk 242, opettaja Harri Hölttä
6. Suomalaiset kansanlaulut, ke 17.45–19 lk 242, opettaja Elina Lappalainen
7. Orkesterilaisten MUHA-kurssi, ti klo 17.45-19 lk 213, opettajana Sanna Ronkainen

Kevätlukukausi 2022
1. Musiikkiteknologian perusteet, to klo 17.45–18.30 Musiikkistudiossa, opettaja Santtu Lehtiniemi
2. Musiikkiteknologian jatkokurssi, to klo 18.30–19.15 Musiikkistudiossa, opettaja Santtu Lehtiniemi
3. Sävellyskurssi, ke klo 17:00-20:30, opettaja Tuomas Kettunen. Käytettävissä oleva aika jaetaan henkilökohtaisiksi, noin 20 minuutin tapaamisiksi, joiden aikataulu sovitaan erikseen kurssien alkaessa.
4. Sävellyksen jatkokurssi, ke klo 17:00-20:30, opettaja Tuomas Kettunen. Käytettävissä oleva aika jaetaan henkilökohtaisiksi, noin 20 minuutin tapaamisiksi, joiden aikataulu sovitaan erikseen kurssien alkaessa.
5. Konemusapaja, ma klo 20–21 lk 242, opettaja Harri Hölttä
6. Kansantanssin alkeet, ke 17.45–19 lk 242, opettaja Elina Lappalainen
7. Lauluyhtyetyöskentely, ti klo 17.45-19 lk 213, opettajana Sanna Ronkainen

Syyslukukauden opetus käynnistyy viikolla 33, ma 16.8. alkaen

Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi vältämme edelleen väkijoukkojen kokoontumista opiston sisätiloissa ja soittotunnit sovitaan etäyhteyksin. Opettajat ottavat yhteyttä oppilaisiinsa viikon 32 aikana ja soittotunnit tulee olla sovittuina perjantaihin 13.8. mennessä.

Soittotunnin ajankohtaa sopiessa kannattaa huomioida musiikin perusteiden ryhmien ajat, jotka löytyvät täältä ja orkesterien kokoonpanot ja harjoitusajat täältä.

Opetus alkaa normaalisti lähiopetuksena, mutta koronaturvallisuus huomioiden:
ylläpidetään turvaetäisyydet
huolehditaan käsihygieniasta
käytetään maskia yhteisissä tiloissa
opiston käytävillä ei vietetä aikaa
tullaan opistolle vain täysin terveenä

Muskariryhmissä on vielä tilaa! Lukujärjestys ja ilmoittautuminen löytyvät täältä.

Syylukukaudella opetusta 16.8.–20.12.2021
Syysloma vko 42

Intoa ja iloa syyskauden musisointeihin jokaiselle!

Musiikkiopiston kevätlukukauden opetus on päättynyt ja kiitämme kaikkia jaksamisesta ja kärsivällisyydestä erityisen haastavana kuluneena kautena! Syyslukukauden oppituntien sopiminen alkaa opettajien kanssa 12.8. Mupe-ryhmien lukujärjestykset sekä orkesterien harjoitusajat löytyvät sivuiltamme elokuun alusta lähtien. Opetus käynnistyy maanantaina 16.8. Hyvää kesää kaikille!

Muskariryhmiin ilmoittautuminen on kesän ajaksi päättynyt, mutta 1.8. alkaen voi jälleen ilmoittautua varhaiskasvatuksen ryhmiin. Vapaita paikkoja on vielä ja lukujärjestykseen voi tutustua tästä.

Uusien oppilaiden ilmoittautumisaika on päättynyt ja oppilasvalinnat ovat käynnissä. Paikan tai varasijan saaneille ilmoitetaan toukokuun aikana ja saadut oppilaspaikat tulee sitovasti vahvistaa vastaanotetuiksi 12.6. mennessä.

Syksyn muskariryhmiin voi ilmoittautua vielä toukokuun loppuun asti ja ryhmien toteutuminen vahvistetaan ilmoittautuneille kesäkuun alkupuolella.

Maanantaina 24.5. klo 19 Kevätjuhla todistusten ja stipendien saajille opettajineen Sinisessä salissa. Koronarajoitusten vuoksi emme voi kutsua paikalle yleisöä ja on omankin väen kesken tarpeen säädellä väkimäärää, joten ennakkoilmoittautuminen 21.5. mennessä rehtorille 050-4717 931 / anni.holma@pakilanmusiikkiopisto.org

Toukokuu näyttää toiveikkaalta; jäljellä olevien lukukauden viimeisten viikkojen ajaksi voimme palata 3.5. alkaen pääsääntöisesti lähiopetukseen 🙂 Edelleen pidämme huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta, käytämme maskeja ja sermejä sekä pyydämme välttämään oleskelua opiston tiloissa emmekä järjestä yleisölle avoimia tilaisuuksia.Tällä tavoin vastuullisen varovaisesti toimien uskomme pääsevämme onnellisesti ja terveinä lähiopetuksen kautta kesälomille tämän monin tavoin haastavan ja koetelleen lukuvuoden jälkeen.

Oppilaina olevien tulee 22.4. mennessä ilmoittaa opintojensa jatkamisesta / lopettamisesta syyslukukauden osalta. Sen voi tehdä tästä. Myös muskarilaisten tulee ilmoittautua syksyä varten uuteen ryhmään (lukujärjestys täällä) tai ilmoittaa lopettamisesta ( opintojen lopettamisilmoitus).

Uusien oppilaiden ilmoittautumisaika on huhtikuu ja ilmoittautumiskaavake löytyy ( tästä). Ennen hakemuksen täyttämistä kannattaa tutustua sisältöön otsikon Oppilaaksi alla.

Soitinesittelyjä löydät näistä linkeistä klassisen musiikin soittimet ja kansanmusiikin soittimet.
Myös Pakilan musiikkiopiston some-tilit Fb:ssa ja Instagramissa kannattaa ottaa seurantaan, sillä siellä pyörii huhtikuun ajan soitinesittelyjen sarja Tartu soittimeen!

Muskarit ja muHa-ryhmät toteutetaan etäopetuksena. Vahva suositus etäopetukseen myös kaikessa muussa mikä suinkin on siten toteutettavissa.

Musiikkiopiston tiloissa myös lähiopetus mahdollista edellyttäen, että vaaditut turvallisuustekijät tosiasiallisesti toteutuvat.

Opettajat ja oppilaat / huoltajat sopivat keskenään tuntikohtaisista järjestelyistä. Pyritään mahdollisimman joustaviin ja yksilöllisiin ratkaisuihin, jotta kenenkään oppiminen tai työnteko eivät kohtuuttomasti vaikeudu eikä kenenkään turvallisuus vaarannu.

Yhä tarvitsemme sopeutumista, ymmärtämystä ja sietokykyä, joten annetaan musiikin jatkua sekä etäällä että lähellä – turvavälitetään toisistamme!

1.–7.3. lähitunnit yksityisopetuksessa edelleen mahdollisia lähikontakteja välttäen, 2 m turvavälein ja maskeja, sermejä sekä väljiä tiloja käyttäen. Etäopetus silloin, kun edellä mainittuja turvallisuustekijöitä ei ole mahdollista saavuttaa. Oppilaiden ja opettajien tulee sopia tuntijärjestelyistä ajoissa keskenään.

Taiteen perusopetuksen opetusjärjestelyjä koskevia ohjeistuksia täsmennyksineen odotellaan saapuvaksi viikon aikana ja tiedotamme muutoksista heti kun mahdollista.

Toivotamme kaikille osapuolille jaksamista ja sietokykyä alati muuttuvien ja eri tavoin koettelevien olosuhteiden keskellä!

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 27.1.2021 lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevaan linjaukseen perustuen Pakilan musiikkiopistossa avataan lähiopetus rajatusti ja hallitusti 1.2. 2021 alkaen.

Ryhmä- tai yhteismusisointitoiminnot on suunniteltu tapauskohtaisesti koronan vaatimat reunaehdot täyttävään lähiopetuksen muotoon ja toteutetaan hybridi- tai vuorottelumallilla. Kukin opettaja informoi oppilaitaan tarkemmin Taaperomuskari, jossa on aikuiset mukana pysyy etämuodossa. Opetusjärjestelyt hoidetaan omat toimitilamme huomioiden niin, että riittävät turvavälit kaikissa tilanteissa pystytään takaamaan.
Mitään yleisötilaisuuksia ei järjestetä. Opiston oman väen oppilaskonserteissa saa olla paikalla enintään 10 henkilöä maskein ja turvavälein. Esitykset pyritään välittämään yleisölle striimattuina tai Zoomin kautta.

Opiston tiloissa
kaikkien 12v ja sitä vanhempien tulee käyttää maskia
eivät saa vierailla muut kuin oppitunneille tulevat ja henkilökunta
tulee huolehtia riittävistä turvaväleistä
noudatetaan huolellista käsihygieniaa
ei saa käydä oireisena ollenkaan

Kaikessa toiminnassa tulee huomioida terveys ja turvallisuus tiedostaen, että valtakunnallinen ja paikallinen koronatilanne on edelleen vakava.

Etäopetusta voidaan käyttää silloin, kun se opettajan tai oppilaan /perheen terveyteen ja turvallisuuteen vedoten on perusteltua. Perustelut pyydetään esittämään rehtorille.

Nauttikaamme vastuullisesti tästä hartaasti odotetusta ja opintoja virkistävästä ja edistävästä lähituntien mahdollisuudesta, jotta saisimme sen myös pitää!

Anni Holma
rehtori
anni.holma@pakilanmusiikkiopisto.org
050-4717 931

Musiikkiopiston opetus jatkuu toistaiseksi etänä.
Mahdollisista perustelluista poikkeamista sovitaan tapauskohtaisesti rehtorin kanssa turvallisuus ja terveys priorisoiden. Seuraamme hallituksen ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksiä ja tiedotusta ja reagoimme mahdollisiin muutoksiin.Tavoitteenamme on paluu lähiopetukseen heti, kun se katsotaan mahdolliseksi.
Toivotamme kaikille kärsivällisyyttä ja uskoa parempaan tulevaisuuteen!

Tänään 5.1. saadun tiedon mukaan etäopetus jatkuu tammikuun loppuun asti. Helsingin osalta rajoituksia mm. lasten harrastustoiminnan osalta arvioidaan vielä lisää ja tilanne saattaa muuttua. Tiedotusta luvataan ensi viikolla, joten jäämme odottelemaan.

Kiitämme oppilaita, perheitä ja opettajia kuluneesta, osin haastavastakin vuodesta. Yhdessä olemme selvinneet ja käymme nyt toiveikkain mielin Joulun viettoon sekä uuteen vuoteen!

Kevätlukukausi käynnistyy 7.1.2021. (10.1.asti etäopetuksena ja mikäli lähiopetusta on siitä eteenpäin luvassa, voivat opettajat ja oppilaat halutessaan sopia keskenään myös 7.-8.1. ajalle osuvien tuntien siirrosta mahdolliselle lähiopetusjaksolle).

Pakilan musiikkiopiston kaikki opetus siirtyy maanantaista 30.11. 2020 lähtien syyslukukauden loppuun asti etäopetukseen.

Yksilöopetus hoidetaan etäopetuksena pääsääntöisesti lukujärjestyksen mukaisesti. Opettaja ja oppilas voivat yhdessä sopia opetukselle myös muun kummallekin sopivan ajan.

Muskarit, ryhmäopetus ja orkesterit siirtyvät etäopetukseen, jonka muodon ja tarkoituksenmukaisuuden opettaja ja oppilaat arvioivat tilanteeseen soveltuvaksi. Lukukauden jäljellä olevat harjoituskerrat voidaan myös sopia siirrettäväksi kevätlukukauden puolelle tiivisperiodeiksi tai tapahtumilla korvattavaksi.

Tänä vuonna mahdollisuudet kaamosfestariviikon runsaaseen tapahtumatarjontaan ovat vahvasti koronan kahlitsemat, joten perusasetuksena säilytämme normaalin opetuksen. Ideana on kuitenkin menneiden vuosien tapaan tarjota festariviikolla tavallisen oppitunnin sijasta jotain erilaista sisältöä. Mikäli opettajan kanssa sovitaan esiintymisestä, konsertin kuuntelemisesta, ryhmätunnista, työpajasta tai muusta tehtävästä, voidaan sillä korvata lukujärjestyksen mukainen soittotunti kaamosfestariviikolla. Kodeissa on siis syytä varautua festariviikolla tavallisuudesta poikkeaviin aikatauluihin musiikkiharrastuksen osalta.

Opettajat informoivat omia oppilaitaan tarkemmin heitä koskevasta kaamosfestarin ohjelmasta. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua mm. seuraaviin viikon tapahtumiin:

Ke 18.11. klo 19 Soitetaan yhdessä! – konsertti, Hyvän Paimenen kirkko / Kitaraorkesteri, jousiorkesterit, pienyhtyeitä, solisteja
To 19.11. klo 17.15 Flutes Go Latino! Puhallinyhtye Oktaavin huilistit, Hyvän Paimenen kirkon krypta
klo 18.00 BbBb Goes to Church, Hyvän Paimenen kirkko (voi seurata Zoomin kautta, kutsu)
klo 19.00 Arja Ahlajoen juhlakonsertti, Hyvän Paimenen kirkko (voi myös seurata Zoomin kautta, samalla kutsulla kuin edellisen) Jos haluaa näpytellä tunnukset, niin
Meeting ID: 956 329 9149
Passcode: 1911

Kirkolla saa kryptassa olla enintään 20 henkeä, kirkkosalissa enintään 100. Lisäksi yleisössä yli 15-vuotiailta edellytetään maskin käyttöä. Mikäli haluat varmistaa paikkasi kuulijoiden joukossa, ilmoittaudu viim. valitsemasi konserttipäivän aamuna klo 11 mennessä Anni Holmalle 050-471 7931.

Poimintoja kaamosfestariviikon tapahtumista musiikkiopistolla (opettajat tiedottavat oppilaita näistä tarkemmin):

Lauantai 14.11.
Kamupäivä 9.30-13
Tartu mikkiin / ryhmätunnit lauluoppilaille (Hannu Holma) klo 15
Tiistai 17.11.
Cembalistien kokoontumisajot (Päivi Vesalainen) klo 17, pikkusali
Ari Haillan ja Seppo Kuusiston oppilaiden yhteistunnit klo 17 ja 17.45, konserttisali
Pieni Beethoven-ilta (Hannu ja Anni Holma) klo 19, konserttisali
Keskiviikko 18.11.
Kitaristien tasosuorituksia (Anne Jusslin, Kasperi Leponiemi) klo 10-11.30, pikkusali
Perjantai 20.11.
Soitetaan toisillemme (Anni Holman oppilaiden yhteistunti), klo 16 konserttisali
Pianoperjantai / Kaisa Viitalan oppilaat, klo 17 Kaarina-sali
Satu Lahdenperän oppilaiden musiikki-ilta, klo 18 Kaarina-sali
Pilvi Listo-Tervaportti / improvisointityöpaja uuden Ground-kirjan pohjalta, klo 15.30-17.30, pikkusali

Musiikkiopistolla saa isossa konserttisalissa olla yhtä aikaa enintään 20 henkilöä, Kaarina-salissa 15 ja pikkusalissa 8. Yleisössä yli 15-vuotiailta edellytetään maskin käyttöä

Kaamosfestarin jälkeen jatketaan lukujärjestysten mukaista toimintaa kohti joululomaa, joka alkaa opistolla 18.12.2020. Kevätlukukausi käynnistyy 7.1.2021

Pakilan musiikkiopistossa asioivia muistutetaan, että
”THL suosittelee maskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Tämän takia maskin käyttö on perusteltua vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa vastaavalla tavalla kuin muissa koulutusmuodoissa.
Kiihtymisvaiheessa maskin käyttö on perusteltua 15 vuotta täyttäneille. Leviämisvaiheessa THL suosittelee maskin käyttöä aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien oppilaitokset yläkouluikäisistä alkaen.

Maskien hankinnasta ja kustannuksista vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa vastaavat ensisijaisesti opiskelijat ja oppilaat itse.”

Syyslukukauden opetus musiikkiopistossa käynnistyy 17.8. lähiopetuksena. Koska koronatilanne ei kuitenkaan ole ohi, pyrimme välttämään musiikkiopiston tiloissa suuria väkijoukkoja ja siksi to 13.8. ilmoittautumistapaamisen sijasta lukujärjestykset sovitaan opettajien ja oppilaiden kesken etänä, puhelimitse tai sähköpostitse. Musiikin perusteiden ryhmät löytyvät tästä ja opettajien yhteystiedot tästä. Opetus käynnistyy lukujärjestyksen mukaisesti ma 17.8. alkaen.
Kysymysten / peruutusten / muutosten ilmetessä ota yhteys rehtoriin, p.050-3777 362 / anni.holma@pakilanmusiikkiopisto.org
Iloa, toivoa ja intoa uuteen kauteen kaikille!

KORONASTA JOHTUEN
musiikkiopistolla asioivien tulee muistaa yleiset ohjeet: tullaan paikalle vain täysin terveenä, huolehditaan käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä, minimoidaan oleskelu opiston käytävätiloissa. Näin toimien pidämme parhaiten huolta sekä itsestämme että toisistamme ja pystymme myötävaikuttamaan mahdollisuuteen jatkaa lähiopetuksessa. Seuraamme aktiivisesti muutosherkkää tilannetta ja toimimme ohjeiden ja suositusten mukaisesti. On yhteinen etumme pyrkiä kaikin käytettävissä olevin keinoin turvaamaan elävä soittotunti osana perheiden arkea.

VIELÄ EHTII MUKAAN
varhaiskasvatuksen pienryhmiin (ryhmäkoot n. 6-10). Tutustu tarjontaan tästä ja ilmoittaudu mukaan!
Myös perusopintoihin joitakin peruutuspaikkoja. Kysy lisää anni.holma@pakilanmusiikkiopisto.org

Musiikin hahmotusaineiden ryhmät, klassinen musiikki, MuHa2020-21 klassinen
Musiikin hahmotusaineiden ryhmät, kansanmusiikki, MuHa2020-21 kansanmusa
Musiikin hahmotusaineiden ryhmät, rytmimusiikki, MuHa2020-21 rytmimusa

VALINNAiSET KURSSIT/MuHa

Syyslukukausi 2020
1. Musiikkiteknologian perusteet (to), opettaja Santtu Lehtiniemi
2. Sävellys ja sovitus (ma), opettaja Tuomas Kettunen
3. Yleinen musiikkitieto – suomalainen kansanmusiikki pähkinänkuoressa (ke), opettaja Elina Lappalainen
4. Lauluyhtyetyöskentely (ti), opettaja Sanna Ronkainen

Kevätlukukausi 2021
1. Musiikkiteknologian perusteet (to), opettaja Santtu Lehtiniemi
2. Kansanmusiikki/pelimannimusiikin sävellyskurssi (ke), opettaja Elina Lappalainen
3. Yleinen musiikkitieto – soiva musiikinhistoria renessanssista nykymusiikkiin (ti), opettaja Sanna Ronkainen
4. Sävellys ja sovitus (ma), opettaja Tuomas Kettunen

keskiviikkoisin Sali 208 Samuli Hyvärinen

Huom! harjoitukset alkavat vasta aikaisintaan viikolla 35!

Archetto ke klo 16-17
Esko K.
Pinja M.
Elina T. 
Hanna R.
Eetu R.
Julia V.
Iisa K.

Crescendo ke klo 17.00-18.15
Lumia R.
Alinda R.
Elle R.
Wellamo I.
Sirja R.
Lilli H.
Iris H.

Pakila Kvartetti ma
Hanna R.
Anna S.
Sara H.
Iida H.

Come Back -orkesteri ke klo 19.00-20.00
Viestintä WhatsApp -ryhmässä

Koska suositusten mukaan ryhmätilanteita tulee edelleen välttää, emme järjestä valintakokeita tänä keväänä aiemmin tiedotetulla tavalla ryhmätapaamisina, vaan pyrimme sijoittamaan kaikki oppilasvalintoihin ilmoittautuneet suoraan oppilaiksi parhaan kykymme ja mahdollisimman pitkälti hakijan toivomusten mukaan. Kaikille oppilasvalintoihin ilmoittautuneille ilmoitetaan tarjolla olevasta paikasta / varasijasta toukokuun loppuun mennessä ja tarjotun oppilaspaikan vastaanottaminen tulee vahvistaa rehtorille viimeistään 10.6. mennessä.

Hallitus linjasi koronarajoitusten purkua taiteen perusopetuksen osalta näin:

’Taiteen perusopetuksen järjestämistä koskevat rajoitukset ovat voimassa 13.5. asti, jonka jälkeen näiden oppilaitosten tilat avataan vastaavasti lähiopetukselle.’

Opettajat voivat sopia oppilaiden kanssa, miten menettelevät 14.5. alkaen. Opettajat voivat palata lähiopetukseen musiikkiopistolle tai viedä lukukauden loppuun etänä.

Opistossa jo opiskelevien oppilaiden jatkoilmoittautuminen tapahtuu 29.4. mennessä palauttamalla oheinen kaavake täytettynä osoitteeseen:
arja.ahlajoki@pakilanmusiikkiopisto.org
Kaavake on lähetetty koteihin, mutta jos se on hukkunut, niin sen löytää täältä.

Uudet oppilaat:
Perusopintoihin
Suzuki-kitaraan

Varhaiskasvatusryhmät:
Linkki lukujärjestykseen
Linkki kaavakkeeseen

Hyvät oppilaat ja vanhemmat,

hallitus määräsi etäopetuksen jatkuvan kouluissa 13.5. saakka. Noudatamme samaa linjausta musiikkiopistossa.
Opetukseen osallistutaan säännöllisesti opettajan ohjeiden mukaisesti.

Aurinkoista kevättä, terveyttä ja luottamusta tulevaisuuteen kaikille!

Arja Ahlajoki
rehtori

Viitaten hallituksen eiliseen päätökseen musiikkiopisto keskeyttää lähiopetuksen tiloissaan 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi. Tänä aikana oppilaat eivät saa tulla musiikkiopistolle.

Opetus jatkuu etäopetuksena. Opetukseen osallistutaan säännöllisesti kuten koulussakin.

Kukin opettaja informoi oppilaitaan, miten se toteutetaan.

Yksilö- ja ryhmäopetus saadaan toimimaan etänä.

Yhteismusisointi tuottanee eniten haasteita. Opettajat voivat antaa siinäkin itsenäisiä tehtäviä.

Ratkaisuja pohditaan eri tahoilla jatkuvasti.

On ymmärrettävää, että olosuhteet eivät tule olemaan parhaat mahdolliset kenenkään kannalta. Tekniset ratkaisut saattavat tuntua epämukavilta ja hankalilta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tämä on poikkeustila, joka koskee meitä kaikkia ja koko yhteiskunnan toimintoja.

Toimimalla yhteisessä rintamassa voimme pitää opetuksen käynnissä ja voittaa tämän haasteen.

Toivon että kaikki pysyvät terveinä ja musiikki tuottaa iloa näinä viikkoina!

Arja Ahlajoki

rehtori

Tiedote Covid-19-koronavirukseen liittyvistä ennakoivista toimista

Hygienia
1. Oppilaita ja henkilökuntaa pyydetään pesemään kädet huolellisesti ennen ja jälkeen
opetuksen. WC-tiloissa on käsihuuhteita.
Ennaltaehkäisy huomioidaan myös siivoustoimissa, mm. ovenkahvat ja pianojen
koskettimistot desinfioidaan.
Terveydentilan tarkkailu
2. Jos olet vähänkään sairas, älä tule tunnille.
Jos on epäily koronavirustartunnasta tai sille altistumisesta niin ota yhteyttä
terveyskeskukseen tai alueesi sairaalaan.
Helsingin kaupungin neuvontapuhelin 09-310 10024

Seuraamme tilannetta ja noudatamme viranomaisten ohjeita.
Toimintamme jatkuu toistaiseksi normaalisti. Tavalliset poissaolokäytännöt ovat voimassa.
Mikäli tulee voimaan rajoituksia, tiedotamme niistä välittömästi.
Toimitaan järkevästi ja otetaan rauhallisesti!

Sama pdf-muodossa:
Tiedote Covid-19-koronavirukseen liittyvistä ennakoivista toimista

Musiikkiopiston pitkäaikainen rehtori Arja Ahlajoki jää eläkkeelle 1.8.2020. Pakilan musiikkiopistoyhdistys ry:n hallitus on joulukuun kokouksessaan valinnut uudeksi rehtoriksi Anni Holman.

Ahlajoki ja Holma ovat kumpikin pitkäaikaisia Pakilan musiikkiopiston ’vakkareita’. Arja on toiminut opiston perustamisesta 1982 asti ensin sivutoimisesti, sitten päätoimisena rehtorina; Anni vuodesta 1985 ensin pianonsoitonopettajana ja säestäjänä, sitten näiden tehtävien ohella apulaisrehtorina 2007 alkaen.

Kuluva kevätlukukausi on viestikapulan vaihdon aikaa ja elokuusta alkaen Anni luotsaa monipuolista Pakilan musiikkiopistoa kohti tulevaisuuden haasteita.

Ilmoittautumisaika on huhtikuu 2020. Oppilasvalinnat järjestetään 19.-20.5.2020

ma 3.2. klo 19.00

ke 4.3. klo 19.00

ti 17.3. klo 19.00

pe 27.3. klo 18.00 (!)

to 2.4. klo 18.00 (!)

ke 22.4. klo 19.00

ma 27.4. klo 19.00

ma 23.9. klo 19.00 Sali

ti 1.10. klo 19.00 Sali

ke 9.10. klo 19.00 Sali
to 24.10 klo 18.30 Sali

pe 8.11. klo 18.00 Sali

ti 3.12. klo 19.00 Sali

ma 9.12 klo 19.00 Sali

Kaamosfestari viikko 47 (18.-24.11.)
Tarkempi tiedote syksyllä

Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 17.15-18.

Hei vanhempi, oletko joskus haaveillut yhteisestä rennosta musaharrastuksesta lasten kanssa? Nyt aloittaa musiikkiopistossa ryhmä, jonne aikuinen voi tulla lapsen / eri ikäisten sisarusten kanssa yhdessä. Yhteiseen musisointiin johdattelee Kaisa Viitala maanantaisin klo 16.30-17.00. Ilmoittautuminen varhaiskasvatuksen sivulla olevan linkin kautta.

Syyslukukausi 2019
Opetusta 9.8.-16.12. (18 x ma ja pe, Itsenäisyyspäivää ei tarvitse korvata; 17 x ti, ke ja to)
Syysloma vko 42

Kevätlukukausi 2020
Opetusta 7.1.-18.5. (18 x ti, ke ja to; 17 x ma ja pe, Vapunpäivää ei tarvitse korvata)
Hiihtoloma vko 8
Pääsiäisloma pe 10.4.-ma 13.4.

Tuntien sopiminen opistolla to 8.8. klo 16–19

Opetus alkaa pe 9.8.

Alla listattuna musiikin hahmotuksen ryhmät sekä orkesterien alustavat soittajat ja kokoontumisajat.

Musiikin hahmotusaineet:

Sanna Ronkainen 2019-20
Tuomas Kettunen 2019-20
Kirsi Vinkki 2019-20
Elina Lappalainen 2019-20
Harri Hölttä 2019-20

Orkesterit:

Anna-Leena Rysä 2019-20
Mika Seppänen 2019-20
Suvi Oskala 2019-20

Syksyllä alkaa sävellysworkshop, joka kokoontuu maanantaisin klo 18.00-19.30 luokassa 213!

Kurssilla harjoitellaan säveltämisen perusteita. Keskeisenä sisältönä ovat oppilaan omat sävellykset ja niiden työstäminen, jonka lisäksi tunneilla tutustutaan muiden oppilaiden kappaleisiin sekä kuunnellen että yhdessä soittaen. Tämän lisäksi tehdään yhteisiä ryhmäsävellys- ja improvisaatioharjoituksia, tutkitaan jo olemassa olevia kappaleita sekä tutustutaan erilaisiin tapoihin keksiä, säveltää ja tehdä musiikkia. Kurssi on ensisijaisesti suunnattu säveltämisestä kiinnostuneille ja sitä jo hieman itsekseen kotona tai soiton-opetuksen yhteydessä kokeilleille. Yksi kurssin tavoitteista on myös mahdollisuuksien mukaan järjestää valmistuville kappaleille julkisia esityksiä, joko oppilaan itsensä esittämänä tai muilla tavoin. Opetus sisältää sekä sävellyksen yksilöohjausta että ryhmäopetusta, jonka lisäksi oppilas työskentelee itsenäisesti omien sävellystensä parissa.

Ilmoittautuminen 8.8. klo 16-19 musiikkiopistolla, mukaan mahtuu 6-7 ensiksi ilmoittautunutta. Mikäli kysyntää on huomattavasti enemmän niin ryhmiä pyritään lisäämään jatkossa.

Ensimmäinen kokoontuminen on ma 12.8. klo 18.00.

Kurssin opettaja: säveltäjä, musiikin kandidaatti Tuomas Kettunen.

Kysy lisää rehtorilta p. (09) 754 5058 arja.ahlajoki@pakilanmusiikkiopisto.org 

Tuntien sopiminen to 8.8. klo 16-19

Opetus alkaa pe 9.8.

Laura voitti kultaa ja sai Pokela-palkinnon avoimessa kansamusiikkisarjassa. Inna Rajapaju voitti erikoispalkinnoksi viisikielisen kanteleen monipuolisesta viisikielisen käytöstä (alle kouluikäiset ja 1-4-luokkalaisten sarja. Sijoja ei jaettu, mutta parhaat saivat erityispalkintoja).
Kilpailujen taso oli kova!

V Kansainvälisen Kantelekilpailun tulokset – V International Kantele Competition Prizes

Ti 9.4. klo 18 Musiikkiopiston pienessä salissa soi klassinen kitara.
Janne Malinen esiintyy oppilaineen.
Konserttiin on vapaa pääsy kesto n. 30min.

Ke 10.4. Festarikonsertti klo 18, Kaarina-sali

To  11.4. Palo-hälytys! Palo-yhtye nostalgisissa EXIT-tunnelmissa klo 18, Kaarina-sali

To  11.4. Puhalletaan yhteen – puhallinyhtyeiden yhteiskonsertti klo 18, konserttisali

Pe  12.4. klo 9 ja klo 10 Orkesteri-oo-la-laa! -konsertit päiväkotilaisille ja ala-asteen oppilaille Maunulatalon Metsäpurosalissa

La 13.4. klo 10-12 Soiva musiikkipolku -tapahtuma musiikkiopistolla

Su 14.4. Kamupianistien konsertti klo 18, Koskelan kirkko

Huhtikuussa on uusien oppilaiden ilmoittautumisaika valintakokeisiin, jotka pidetään 20.-22.5.
Muskareihin ja muihin soittoryhmiin ilmoittaudutaan huhti-toukokuussa.

 

Pakilan mus.opistolla on ke 3.4 klo 18.45-19.00 tiedotustilaisuus luokassa 234 Rytmivalmennuksen bändistä, joka on yli 9v.- oppilaille ja se suunnattu sekä jatkoryhmäksi rytmivalmennuksen käyneille että myös ihan uusille oppilaille. Ryhmässä voi kokeilla ja soittaa oikeita bändisoittimia ja laulaa.
Tiedotuksen pitää ryhmän tuleva ope Jussi Ahlajoki.

Pakilan musiikkiopiston perinteinen Kaamosfestari järjestetään jälleen la 17.11–su 25.11.2018 välisenä aikana. Normaalia opetusta ei sinä aikana ole.

Ohjelma kokonaisuudessaan täältä Kaamosfestari 2018 ohjelma

Ajankohta on muuttunut aiemmin tiedotetusta. Tilaisuuden aiheena on uusi opetussuunnitelma.

Oppilaiden ilmoittautuminen ja tuntien sopiminen on musiikkiopistolla to 9.8. klo 17-19, mupeen klo 16-19. Muperyhmät ovat nähtävissä sivuillamme. Mikäli sinne merkitty ryhmä ja aika sopivat, ei tarvitse ilmoittautua mupeen erikseen.

Opetus alkaa pe 10.8.

Syyslukukausi 2018
Opetusta 10.8.-17.12. (18 x ma, pe; 17 x ti, ke, to; Itsenäisyyspäivä to 6.12. ei tarvitse korvata)
Ilmoittautuminen ja tuntien sopiminen to 9.8. klo 17-19
Syysloma vko 42 (15.10.-19.10.)
Kaamosfestari vko 47

Kevätlukukausi 2019
Opetusta 7.1.-18.5. (17 x ma, pe; 18 x ti, ke, to; Vapunpäivä ke 1.5. ei tarvitse korvata)
Hiihtoloma vko 8 (18.2.-22.2.)
Pääsiäisloma 19.4.-22.4.
Kevätfestari vko 15

ma 24.9. klo 19.00 Sali/Satu Lahdenperä
ti 2.10. klo 19.00 Sali/Arja Ahlajoki
ke 10.10. klo 19.00 Sali/Ari Hailla
to 25.10. klo 19.00 Sali/Sanna Ronkainen
pe 9.11. klo 19.00 Sali/Anni Holma

Kaamosfestari viikko 47 (19.-25.11.)
Tarkempi tiedote syksyllä

Syksyllä tulossa Viking Grosso. Se tarkoittaa muutamia yhteisharjoituksia:
ti 11.9. klo 17-20.30
to 4.10. klo 17-20.30
ke 31.10 klo 17-20.30

Kenraaliharjoitus 16.11. klo 16-20 Musiikkitalon Paavo-salissa, paikalle klo 15.30 mennessä.

Varsinainen Grosso Musiikkitalossa 17.11.
12.00 menneessä paikalle
12.30 Läpimenoharjoitus
15.00 Lastenkonsertti
16-18 Aulatapahtuma
18.00 Iltakonsertti

Minijouset, Crescendo ja Pakilan Kamariorkesterilaiset osallistuvat.

—————-
Minijouset ke klo 16-17
Taru H.
Iris H.
Otso L.
Jetro L.
Pinja M.
Elsa M.
Moona M.
Esko K.
Teresa P.
Inkeri P.
Senni P.
Iiris R.
Eetu R.
Hanna R.
Elina T.
Julia V.
Akseli V.

Crescendo, ke klo 17-18.15
Wellamo I.
Oskar L.
Niila L.
Venla P.
Alinda R.
Elle R.
Lumia R.
Sirja R.
Oliver S.
Miska S.
Tinka V.

Kamariorkesteri
– Yhteisperiodi KHMO:n tiloissa 22.10.2018-11.2.2019
ma klo 17.30-19.
– Grosso-ohjelmisto yhdessä Crescendon kanssa
Hertta H.
Sara H.
Iida H. (PHMO)
Lilli H.
Tyyni K.
Olivia K.
Sanni K.
Hanna R.
Vivi R. (Luhmo)
Solja S.
Katariina S.

KLASSISEN MUSIIKIN PERUSTEET 2018–19
op. Sanna Ronkainen lk 213

ALKAVAT OPPILAAT
(9 -vuotiaat, muut soittimet)
maanantaina klo 15–16
Alexander A.
Akseli V.
Etta-Mari K.
Hanna R.
Iiris R.
Iisa K.
Kamilla L
Mina J.
Sanelma R.
Teresa K.
Teresa P.

(9 -vuotiaat, piano ja cembalo)
torstaina klo 15–16
Ada P.
Antto P.
Eemil H.
Eino M.
Ellen T.
Iida P.
Jenna V.
Lotta S.
Lotte R.
Vilja P.

(10-11 -vuotiaat)
keskiviikkona klo 16–17
Aukusti K.
Erica H.
Heini K.
Ilona H.
Kerttu V.
Mimosa S.
Seela H.
Valtteri L.
Verneri H.

(12-vuotiaat ja tätä vanhemmat)
torstaina klo 17.10–18.10
Aada K.
Niilo J.
Tyyne A.
Viljami K.

TOISEN VUODEN OPPILAAT
(pianistit, kitaristit, huilistit)
maanantaina klo 16–17
Anni
Arttu
Joonas
Lotta
Noel
Oliver
Pinja
Saara
Senni
Vilho

(jousisoittajat)
keskiviikkona klo 17–18
Elina
Elsa
Esko
Iiris
Inkeri
Jetro
Julia
Lumia
Oskar
Otso
Pinja

(10 -vuotiaina ja tätä vanhempina aloittaneet)
perjantaina klo 15.45–16.45
Ada
Anna
Eetu
Joel
Kaisa
Matias
Molly
Otto
Valma

2a (muut soittimet kuin piano)
maanantaina klo 17.15–18.15
Eelis
Herman
Iris
Moona
Sirja
Taru
Ulla
Veera

2a (pianistit)
perjantaina klo 14.45–15.45
Aino
Annika
Elli
Kaisla
Liina
Matteus
Mette
Santeri

2a (10 -vuotiaina ja tätä vanhempina aloittaneet)
tiistaina klo 15.30–16.30
Aaro
Helmi
Kerttu
Liina
Valtteri
Venla

2b (kitaristit)
tiistaina klo 16.30–17.30
Aarni
Elias
Joona
Leo
Onni
Tatu
Tuomo
Vilppu

2b torstaina klo 16.00–17.00
Alinda
Atte
Elina
Elle
Emilia
Matilda
Minea
Ronja
Vuokko
Wellamo

3a maanantaina klo 18.15–19.45
Aarni
Elle
Lauri
Miska
Niila
Okko
Oliver
Sara
Venla

3a keskiviikkona klo 18.15–19.45
Aada
Elina
Karl
Kira
Marja
Ulpu

3b perjantaina klo 17–18.30
Anna
Aura
Elisa
Esko
Hanna
Hugo
Lilli
Niila
Sanna
Sonja
Teo
Tomas
Tuomas

KLASSINEN OPISTOTASO
MO 1
tiistaina klo 17.45–19
Aapeli
Emmi
Josefiina
Ronja

MO 2
keskiviikkona klo 19.45–20.15
Riikka
Roosa

MO syventävät opinnot
torstaina klo 18.10–19.10
Aimo
Helena
Pinja

Tässä Kirsin ryhmäajat:
1A klo 15:20-16:20 / 60 min
1B klo 16:20-17:20 / 60 min
2A klo 17:20-18:20 / 60 min
2B klo 18:30-19:15 / 45 min
3A klo 19:15-20:15 / 60 min

––––
ryhmätaso, kellonaika, luokka, opettaja ja nimilista (etunimi + sukunimen alkukirjain)
KANSANMUSIIKKILINJAN MUSIIKIN PERUSTEET 2018-2019

MUSIIKIN HAHMOTUSAINEET / KANSANMUSIIKKI
1A TORSTAI KLO 15:20-16:20 / 60 min
LUOKKA 242
OPETTAJA: KIRSI VINKKI
Iida E.
Emili I. V.
Hilma P.
Kia T.
Varpu V.

MUSIIKIN HAHMOTUSAINEET / KANSANMUSIIKKI
RYHMÄ 1B TORSTAI KLO 16:20-17:20 / 60 min
LUOKKA 242
OPETTAJA: KIRSI VINKKI
Molly H.
Vilma L.
Laura R.
Lilja W.
Helvi S.

MUSIIKIN HAHMOTUSAINEET / KANSANMUSIIKKI
RYHMÄ 2A TORSTAI KLO 17:20-18:20 / 60 min
LUOKKA 242
OPETTAJA: KIRSI VINKKI
Siiri A.
Aliisa B.
Maija I.
Elli I.
Ruut K.

Eevi R.-F.
Inna R.
Noomi S.

MUSIIKIN HAHMOTUSAINEET / KANSANMUSIIKKI
RYHMÄ 2B TORSTAI KLO 18:30-19:15 / 45 min
LUOKKA 242
OPETTAJA: KIRSI VINKKI
Topi K.
Lotta L.
Hertta Y.

MUSIIKIN HAHMOTUSAINEET / KANSANMUSIIKKI
RYHMÄ 3A TORSTAI KLO 19:15-20:15 / 60 min
LUOKKA 242
OPETTAJA: KIRSI VINKKI
Liisa P.
Veera R.
Aamos S.

MUSIIKIN HAHMOTUSAINEET / KANSANMUSIIKKI
3B KESKIVIIKKO KLO 17.30-18.45 / 75 min
LUOKKA 242
OPETTAJA: ELINA LAPPALAINEN
Katariina H
Ayda K
Kauri K
Malviina K
Sofia K
Anni L
Tatu L
Elviira S
Tuomas S

MUSIIKIN HAHMOTUSAINEET / KANSANMUSIIKKI
MO KESKIVIIKKO KLO 18.45-20 / 75 min
LUOKKA 242
OPETTAJA: ELINA LAPPALAINEN
Aada B
Sara H
Henna L
Jaakko P
Katri P

Luokka 242, opettaja Harri Hölttä

ma klo 18.00–18.45 MP1
ma klo 18.45–19.30 MP2
ma klo 19.30–20.30 MP3 (aikuiset ja pitkälle päässeet)

Kevätlukukausi on päättynyt ja uudet oppilaat valittu valintakokeissa.
Syyslukukausi käynnistyy to 9.8. jolloin on ilmoittautuminen ja tuntien sopiminen klo 17-19, mupeen klo 16-19.
Musiikin perusteiden ryhmät ovat nähtävissä nettisivuillamme elokuun alussa.
Opetus alkaa pe 10.8.

Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille!

EU:n tietosuoja-asetus on voimassa 26.5.2018 alkaen. Pakilan musiikkiopiston tietosuojaseloste löytyy tästä.

Opetushallitus (OPH) antoi uudet opetussuunitelmien perusteet taiteen perusopetukselle (TPO) elokuussa 2017. Niiden pohjalta oppilaitokset tekivät omat opetussuunnitelmansa (OPS), jotka otetaan käyttöön elokuussa 2018. Syksyllä 2018 aloittavat oppilaat opiskelevat uusien OPSien mukaisesti.
Uuden OPSin käyttöönotossa on kolmen vuoden siirtymäaika. Tänä aikana voi suorittaa vanhan OPSin mukaisia tasosuorituksia. Elokuusta 2021 alkaen kaikki oppilaat opiskelevat uuden OPSin mukaisesti.
Pakilan musiikkiopistoyhdistys ry.:n hallitus hyväksyi uuden opetussuunnitelman kokouksessaan 25.4.2018. Katso tästä Pakilan musiikkiopiston uusi opetussuunnitelma Pakilan OPS

Tulemme lisäämään OPSin liitteeksi oppiaine- ja instrumenttikohtaiset taitotaulut sitä mukaa kun ne valmistuvat. Tässä esimerkkinä pianon taitotaulu.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Opetusta 8.1.-21.5.

Hiihtoloma vko 8 eli 19.2.-25.2.
Pääsiäisloma to 29.3.– ma 2.4.

Oppilasvalinnat 22.-23.5.

Tiedote oppilaille, vanhemmille ja opettajille

Syyslukukauden 2017 opetus päättyy la 16.12.
Tämän jälkeen voi pitää mahdollisia rästitunteja viikolla 51.
Niistä on ilmoitettava iltavahtimestarille, jotta hän tietää,
milloin hänen pitää olla paikalla.
Kevätlukukauden 2018 opetus alkaa ma 8.1.

Rauhallista Joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta 2018!
Arja Ahlajoki

Katso täältä koko viikon ohjelma: Kaamosfestari 2017 ohjelma

Tukiainen viulukilpailun kaikki esitykset on kuultu ja huomenna sunnuntaina on loppukonsertti Pakilan Hyvän Paimenen kirkossa (Palosuontie 1) klo 15.00.

Konsertin jälkeen jaetaan kaikille palkinnot, kunniakirjat ja lautakunnan kirjalliset palautteet. Lopuksi on kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Hanki itsellesi hyvä harrastus. Tule soittamaan Baggböle big bandiin pasuunaa.

Kyselyt: William Suvanne 045-650 2809 william.suvanne@gmail.com

Syyslukukausi 2017:

opetusta 11.8.-16.12.

Syyslukukausi käynnistyy ilmoittautumisella to 10.8. klo 17-19 (mupe klo16-19) ja opetus alkaa pe 11.8.
Alustavat klassisen musiikin ja kansanmusiikin muperyhmät löytyvät täältä.
Orkestereiden kokoontumisajat ja kokoonpanot löytyvät täältä

Syysloma vko 42 16.-20.10.

oppilaskonsertit (musiikkiopiston salissa):
ti 10.10 klo 19.00
ma 30.10. klo 19.00
ti 7.11. klo 19.00

Kaamosfestari viikolla 47

Kevätlukukausi 2018:

opetusta 8.1.-21.5. (kevään lopetuspäivämäärä oli jossain aikaisemmassa tiedotteessani virheellisesti 18.5. eli 21.5 on oikea päivä)

Hiihtoloma vko 8 19.-23.2.

Kevätfestari viikolla 15

Uusien oppilaiden hakuaika: huhtikuu

Valintakokeet viikolla 21

Pakilan musiikkiopiston kanteleyhtye Palo voitti Kaustisella Kansantaiteenkeskuksessa 7.5.2017 pidetyissä kanteleyhtyeitten kansainvälisissä kisoissa kultaa (avoin sarja, kansanmusiikki, suuryhtyeet).
Yhtyeen kilpailukappaleet:
1) Kettu; kolme foxia (”kettua”), Kerenski -Katinka – Oi Joosef, Joosef
2) Outopolku (sikermä); Minne Mennä?, säv. Lotta Lind – Kulkua, säv. Laura Laakso. Sovitukset olivat yhtyeen ja ohjaaja Anu Itäpellon tekemiä.

Yhtyeläiset yhteiskuvasss vas. oikealle: Katri Pihlström, Ayda Kaya, Jaakko Pantzar (kitara, takarivissä), Taimi Vilkko (eturivi), Laura Ollila, Ella Lind (nokkahuilu), Satu Laiho (viulu), Laura Laakso, Lotta Lind.

Come back!
Tuliko harrastettua soittamista, mutta sitten se jotenkin jäi? Haluaisitko jatkaa soittamista yhdessä toisten kanssa?
Nyt siihen on jälleen mahdollisuus. Kaikki orkesterisoittimien soittajat, erityisesti jousisoittajat ovat tervetulleita, mutta konsepti on avoin myös muille soittimille ja soittajille lähtötasosta riippumatta!

Kokoonnumme kerran viikossa ke klo 20.15-21.15 musiikkiopiston salissa alkaen 23.8.2017. Kokoontumiskertoja on 15 lukukaudessa. Lukukausimaksu 160,-

Johtajana toimii sellisti, orkesterinjohtaja Mika Seppänen, jolta voit tiedustella lisää mika.seppane@gmail.com 040-7080 849

Levyä saatavana Pakilan musiikkiopistosta.

Uutiset