Opettajat

 

KirsiKirsi Vinkki
mupe, kamu
040-577 5747
etunimi.sukunimi(at)gmail.com

Kirsi Vinkki opettaa Pakilan musiikkiopistossa musiikin perusteita kansanmusiikkipainotuksella sekä vastaa Yleinen musiikkitieto -kurssin kansanmusiikin osiosta. Tarvittaessa hän toimii myös kansanmusiikkipuolen viulunsoitonopettajan sijaisena.

Kirsin oppitunneilla opitaan ja koetaan musiikkia ja kansanmusiikin ilmiöitä kuunnellen, musisoiden, tanssien, laulaen, kehorytmein sekä erilaisten toiminnallisten harjoitusten ja tehtävien kautta. Sävellys ja improvisaatio ovat tärkeässä roolissa kansanmusiikin opetuksessa, myös yhtyemusisointi- ja jamisoittotaitoja harjoitellaan musiikin perusteiden tunnilla.

Kirsi on kansanmusiikin ammattilainen sekä toisen polven pelimanni, joka taitaa viulua, alttoviulua sekä harvinaisempia soittimia, kuten jouhikkoa, fiideliä, kampiliiraa ja erilaisia kansanomaisia puhaltimia. Kirsi on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmästä (v. 2014) sekä tehnyt instrumenttiopettajan pedagogiset opinnot (Tampereen yliopisto, 2014). Hän työskentelee kansanmusiikin, viulunsoiton- ja musiikinperusteiden opettajana eri musiikkioppilaitoksissa sekä esiintyvänä muusikkona monissa eri yhtyeissä ja erilaisissa musiikillisissa projekteissa. Opettajana hän toimii Pakilan musiikkiopiston lisäksi Luoteis-Helsingin sekä Pitäjänmäen musiikkiopistoissa sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmässä. Kirsi on koulutukseltaan myös puualan artesaani (Länsi-Uudenmaan koulutuskeskus, 2005) ja työskentelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemian soitinverstaalla vastuuhenkilönä sekä soitinrakennukseen ja -huoltoon liittyvien kurssien suunnittelijana.

Vapaa-ajallaan Kirsi touhuaa Muska -koiransa sekä soitinrakennuksen parissa, mökkeilee, saunoo ja on innokas maailmanmatkaaja.

Kirsin kotisivut ja blogi: https://kirsivinkki.wordpress.com