Opettajat

 

Tuula Väyrynen on rytmimusiikkilinjan pop/jazzlaulunopettaja ja ohjaa lauluyhtyettä, joka on pop/jazz lauluoppilaiden yhteismusisointiryhmä.

Pääpaino opetuksessa äänenkäyttöön ja lauluhengitykseen liittyvien seikkojen ohella on laululyriikan kielessä (suomi, englanti jne.) ja kielen lausumisen mukaisessa rytmisessä fraseerauksessa. Tavoitteena on löytää lyriikan rytmin kautta kunkin tyylilajin olennainen rytmiikka ja svengaavuus ja näiden myötä lopullinen ilmaisu ja tulkinta (vrt. virrenveisuu) ☺ .

Tuulan musiikkiopinnot alkoivat klassisen laulun parissa Jyväskylän Konservatoriossa. Samanaikaisesti hän aloitti myös musiikkitieteen ja etnologian opinnot Jyväskylän Yliopistossa. Rytmimusiikin opinnot alkoivat silloisessa kaupungin musiikkikoulussa (nykyään Jyväskylän Ammattiopisto). Sieltä Tuulan tie vei Helsinkiin Pop & Jazz Konservatorioon, josta hän valmistui musiikkioppilaitoksen laulunopettajaksi.

Tuula on opettanut pop/jazzlaulua mm. Jyväskylän kaupungin musiikkikoulussa, musiikkikouluissa Nummelassa, kesäleireillä sekä pop/jazzmusiikin perusteita Hiiden Opistossa Nummelassa.

Harrastuksiin kuuluvat monenlaiset kädentaidot kankaankudonnasta nahkatöihin ja neulonnasta korujen valmistukseen esim. hopea- ja pronssilangasta punotut korut jne.