Opistoinfo

 

YHTEISMUSISOINTI PAKILAN MUSIIKKIOPISTOSSA

JOUSIORKESTERIT

Jousiorkesterien kokoonpanot ja kokoontumisajat 2017–18
Kamariorkesteri
Kamariorkesterissa soittavat opiston pisimmälle ehtineet jousisoittajat. Ohjelmisto on monipuolinen ja välillä jopa kokeileva. Meininki on hyvä, laadusta tinkimättä.

Crescendo
Jousiorkesteri Crescendossa soittavat vähintään pt 1 tehneet jousisoittajat. Ohjelmistossa on monipuolisesti kappaleita eri aikakausilta ja tyyleistä. Yhdessä soittaminen ja tekeminen on kivaa ja se kuuluu ja näkyy – joskus myös soitossa.

Minijouset
Minijousissa soittavat opiston nuorimmat jousisoittajat. Kun soitin pysyy kädessä ja nuoteista on jo vähän hajua, voi orkesterisoitto alkaa. Se on parasta! Jousiorkestereita johtaa Mika Seppänen.

Selloryhmät
Sello-oppilaat soittavat tasoryhmiin jaetuissa ryhmissä periodeittain, ohjaaja Tiia Ignatius

PUHALLINYHTYEET

Oktaavi
Oktaavi on nuorten, n.9-13 -vuotiaiden puhallinsoittajien yhteissoittokokoonpano. Yhtyeessä on ollut mukana vuosina 2013-2015 huilisteja, klarinetisteja, saksofoni ja trumpetti. Oktaavin ohjelmisto sisältää mm. aikamme musiikkia, elokuvasäveliä ja näyttämömusiikkia. Harjoitukset ovat olleet torstaisin (vaihtelee mahdollisesti vuosittain). Yhtyettä ohjaa Anna-Leena Rysä.

Puhallinyhtye Oktaavi on jaettu tänä vuonna osittain kahteen ryhmään, joilla on 30 min omaa harjoitusaikaa. Lisäksi molemmat ryhmät harjoittelevat yhdessä 30 min. (17.30–18)

Oktaavi I to 17–18 konserttisali:
huilistit Liina, Vuokko ja Emilia, klarinetit Aura, Okko, Atte ja Joel sekä pasuunistit Totti ja Nelli.

Oktaavi II to 17.30–18.30 konserttisali:
huilistit Sanna, Senni, Maya, Maija ja Lilli, klarinetistit Onni, Esko, Siiri ja Marika sekä Leo trumpetissa.

Lisää informaatiota puhalliniintrassa tai anna-leena.rysa@pakilanmusiikkiopisto.org

Huiluyhtye
Pakilan musiikkiopiston huiluyhtye on periodiluonteisesti kokoontuva, soittotaidoissaan pidemmälle ehtineiden huilistien kokoonpano. Yhtyeen ohjelmisto kattaa mm. barokkimusiikkia, kansanlauluja, joululauluja ja aikamme musiikkia. Ryhmä esiintyy aktiivisesti sekä konserteissa että erilaisissa tilaisuuksissa. Kesällä 2015 huiluyhtyeellä on tiedossa esiintymismatka Madridiin.

Huiluyhtye (Kuva: Ari Rantanen)

LAULUYHTYEET

Lauluyhtye Lyhty
Lauluyhtye Lyhty (nimi tulee lyhenteestä l.yhtye ☺) on pop/jazzlauluoppilaiden yhteismusisointiryhmä. Lauluyhtyeeseen voivat osallistua kaikki halukkaat stemmalaulusta kiinnostuneet rytmimusiikin laulajat. Kokoonnumme kerran viikossa treenaamaan kaksi-, kolmi- tai neliäänisiä kappaleita rytmimusiikin eri tyylialueilta. Yhtyettä ohjaa Tuula Väyrynen.

KITARAYHTYEET

Jo ihan pienet kitaristit soittavat pienissä kitarayhtyeissä. Ohjelmistossa on enimmäkseen sovituksia Suzuki-kitara-kappaleista. Lisäksi soitamme sovituksia oppilaiden toiveista ja eri musiikin lajeista tuttuja kappaleita rahkeiden mukaan.

Kitarayhtye

Kitaraorkesteri

Kitaraorkesterissa soittavat jo nuoteista soittavat kitaristit ja kokeneimmat kitaristikonkarit. Musiikkina on kappaleita eri aikakausilta renessanssin ajoilta aina pop- ja rock-musiikin klassikoihin. Kitaraorkesteri soittaa myös muiden soittimien soittajien ja erilaisten kokoonpanojen kanssa. Kitaraorkesteria ja -yhtyeitä johtaa Anne Jusslin.

Big Band

Baggböle Big Band eli Pakilan musiikkiopiston Big Band on avoin kaikenikäisille soittajille ja esittää BB-musiikkia laidasta laitaan William Suvanteen johdolla.  http://pakilanmusiikkiopisto.org/opistoinfo/yhteismusisointi/bbbb/

Bändit
Rytmimusiikin ja kansanmusiikin bändejä perustetaan tasoryhmittäin ja niitä vetävät ko. musiikinlajien opettajat.