Opettajat

 

Julia TamminenJulia Tamminen
musiikin perusteet
050-358 1532
etunimi.sukunimi(at)gmail.com

Olen Julia Tamminen ja toimin Pakilan musiikkiopistossa musiikin perusteiden sekä sävellyksen tuntiopettajana. Koen että MuPe -tuntien tarkoituksena on ennen kaikkea kehittää oppilaiden kiinnostusta musiikkia kohtaan, sekä nauttia jokaisella tunnilla yhteismusisoinnin ilosta. Minusta on todella palkitsevaa nähdä oppilaiden kehittyvän tunnista toiseen. Onnistuneen opetuksen edellytyksenä pidän luovaa, kannustavaa ja turvallista ilmapiiriä. Tunneillani sävelletään ja improvisoidaan paljon. Yritän myös aina kannustaa oppilaita kuuntelemaan monenlaista musiikkia ja keskustelemaan siitä.

Olen Valko-Venäjältä kotoisin kansainvälisen taustan omaava muusikko. Minulla oli onnea ja kunnia kokea erilaisia kulttuuriperinteita ja saada vankkaa monipuolista koulutusta opiskelemalla musiikkitiedettä, urkujen- ja cembalonsoittoa sekä kirkkomusiikkia kolmessa europpalaisessa musiikkiyliopistossa. Koulutukseltani olen musiikin maisteri ja olen valmistunut Pietarin Rimsky-Korsakovin konservatoriosta, Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta sekä Suomen kulttuurirahaston tuella Amsterdamin konservatoriosta.

Opettajan työn lisäksi, olen aktiivinen esiintyjä, urkuri, cembalisit ja kirkkomuusikko. Erityisesti sydäntäni lähellä on barokki- ja Renessanssimusiikki. Kaikkein parasta esiintyvän taiteilijan elämässä ovat mielestäni lämmin kommunikointi ja vuorovaikutus yleisön kanssa, kuten myös kollegojen ja ystävien kanssa yhdessä soittaminen, sekä uusien, tiukkoja rajoja rikkovien, ulottuvuuksien ja tulkintojen kehittäminen.

Konsertoin Suomessa ja ulkomailla sekä solistina että kamarimuusikkona ja toimin vanhan musiikin yhtyeiden Un’altra ondata, Corde Sonore ja 2nd Floor Consort -perustajajäsenenä. Lisäksi soitan säännölisesti FiBO -Storia barokkiorkesterin sekä Hämeenlinnan kaupunginorkesterin riveissä.

Pidän erityisesti matkustamisesta, historiasta, vanhoista kirkoista ja linnoista, ruuan laitosta, kielten opiskelusta, luonnosta ja hiljaisuudesta. Harrastuksiin kuuluvat myös pyöräily, uinti, Pilates, valokuvaus ja oman kotini sisustaminen.